Летните аварийни ремонти по шуменските улици вървят на пълни обороти. Между 5 и 6 тона асфалт на ден използват работниците в ОП „Строителство и благоустройство“. Общинското предприятие има планирани улици за ремонт, но работи най-вече по сигнали за отворили се дупки.

В края на миналата седмица са изкърпени участъци по ул. „Август Попов“, където след дъжда са се отворили и стари, и нови дупки. Днес и утре се работи около Хирургическия блок на МБАЛ. Изрязани и готови за асфалтиране са дупки по ул. „Цветан Зангов“.

„Работим активно от повече от месец по изкърпване на дупки по улиците. Работата стана повече след големия дъжд, когато се отвориха и нови дупки. Поддържаме връзка с Общинската комисия по безопасност за движението и всеки сигнал до тях се прехвърля към нас и работим по него“, каза за ШУМ.БГ директорът на предприятието инж. Галин Ганчев.

Той допълни, че помагат и при изкопите на ВиК. „Задължение на ВиК е да запълни и асфалтира изкопите, които прави дружеството. Но когато виждаме, че те са само на чакъл и той е отнесен от колите, се включваме и там“, каза инж. Ганчев.

„Разполагаме с малко хора, които кърпят дупките, но за тях има и друга работа, например почистването на дъждоприемните шахти. Имаме нужда от още хора, за да обхващаме по-голям периметър от улиците, където се налагат аварийни кърпежи“, каза още Галин Ганчев.

ШУМ.БГ