Областният управител Бейнур Ахмед проведе работна среща с директора на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

 В разговорите са участвали заместник-директорът на ОД на МВР комисар Пламен Тодоров, началникът на отдел "Охранителна полиция" на ОД МВР Шумен комисар Румен Симеонов и заместник-областният управител Диян Димитров.

Обсъдени са били въпроси свързани със сигурността и реда в областта, както и дейности по основните приоритети на дирекцията бяха обсъдени на срещата.

Разгледана е възможността за осигуряване на имот държавна собственост за нуждите на ОД на МВР, който е необходим за временно съхранение на конфискувани автомобили и за други дейности на областната дирекция. Областният управител Бейнур Ахмед се ангажира Областна администрация Шумен да окаже съдействие и необходимата координация с ресорните министерства за предоставяне на подходящ терен.

В края на срещата областният управител Бейнур Ахмед и директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов потвърдиха ангажимента за продължаване на активното сътрудничество и координацията между двете институции, добавиха от пресслужбата на Областна администрация.

ШУМ.БГ