Почитателите на любимия анимационен франчайз "Шрек" имат причина да празнуват, защото се задава пета част.

Еди Мърфи, който от 2001 г. насам озвучава обичания комичен герой Магарето, загатна за осъществяването на проекта още през юни, още преди компанията DreamWorks Animation да е направила официално съобщение. За да ни развълнува още повече той намекна и за възможността за самостоятелен филм за Магарето. "Започнахме работа по "Шрек 5". Той се завръща, а Магарето може би ще има и свой собствен филм", разкри Мърфи.

През годините, актьорът е изразявал привързаността си към Магарето и ентусиазма си за бъдещи проекти, включително потенциалния самостоятелен филм за забавния другар на Шрек. "Знаете, че направиха филми за Котарака в чизми. Трябва да направят филм за Магарето. Той е по-забавен от Котарака в чизми. Искам да уточня, че обичам Котарака, но той не е толкова смешен като Магарето", категоричен е той.

Повече от две десетилетия след премиерата на първия филм, франчайзът "Шрек" може да се похвали с три продължения и два спин-офа, включително и филмите за Котарака в чизми. Заедно, шестте филма са събрали над 1,6 милиарда долара бокс офис в световен мащаб.

DreamWorks обяви, че датата на премиерата на "Шрек 5" ще е на 1 юли 2026 година. Все още няма трейлър за "Шрек 5". Като се има предвид, че филмът е в ранните етапи на създаването си, феновете ще трябва да изчакат малко повече, за да надникнат в него. А подробностите около сюжета - остават в тайна. В какво ли приключение ще се впуснат Шрек и приятелите му?

Уолт Дорн, който бе сценарист на "Шрек 2" и "Шрек Трети", ще режисира "Шрек 5". Дорн също така бе гласа на хитрото джудже Румпелщилцхен в "Шрек завинаги".

Ясно е, че отново ще чуем гласовете на Еди Мърфи, Майк Майърс (Шрек) и Камерън Диас (Фиона). DreamWorks официално потвърди завръщането на оригиналния актьорски състав, пише списание People. Към момента не са обявени нови членове на озвучаващия екип. С напредването на продукцията обаче, може да бъдат представени нови герои и актьорите, които ще ги озвучават.

Дир.бг