Трима са задържани в полицейския арест през изминалото денонощие - двама заради семейни скандали, а един за отправени закани към полицаи, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 13:00 часа вчера е приет сигнал, че 32-годишен мъж от село Ясенково отправял закана за убийство с нож в ръка към 34-годишната си сестра. На адрес в селото веднага е насочен екип на участъка на полицията в Хитрино. Установен е и е задържан в РУ - Шумен. За извършено престъпление по чл. 144 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

51-годишен мъж от Велики Преслав бил задържан, след като направил опит да попречи на полицейски служител да си изпълни задълженията. Малко пред 00:30 часа бил приет сигнал за нарушаване на нощната тишина в града и силна музика от адрес в града. На място бил пратен екип на охранителна полиция. 51-годишният мъж бил предупреден, но отправил закани към служителите на реда. Държал се непристойно и бил задържан в полицейския арест в града за срок до 24 часа.

Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил пратен екип. В присъствието на униформените 35-годишен местен жител във видимо нетрезво състояние продължил да се държи арогантно. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Каолиново.

ШУМ.БГ