Няколко изстрела бяха произведени по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс, като се позова на видео от събитието. Окървавeният кандидат-президент беше откаран светкавично в болница. Тръмп е добре и е в безопасност, съобщиха по-късно от Сикрет сървис. Един човек, присъствал на събитието е убит, друг е в критично състояние, а стрелецът е мъртъв, съобщи репортер на "Вашингтон пост", позовавайки се на окръжен прокурор на Бътлър - градът, в който се провеждаше митингът на Тръмп. 

Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила.

Видеото показва кръв по ухото на Тръмп и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент.

Асошиейтед прес информира, че след стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват трясъци. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщават АП и БТА.

Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

Кортежът му напусна събитието и го откара в болница. 

Сикрет сървис: Доналд Тръмп е в безопасност

Доналд Тръмп е в безопасност, обяви Сикрет сървис след инцидент на негов митинг в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. Специабната служба съобщи, че са приложени мерки за защита на кандидата за президент на САЩ на Републиканската партия.

В съобщение в платформата "Екс" Сикрет сървис информира, че води активно разследване.

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен бързо от сцената на митинг в Бътлър, Пенсилвания, заради както изглежда изстрели, които се чуха в тълпата, информира Асошиейтед прес.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. "Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно". 

Полицията започна да освобождава панаирното градче малко след като Тръмп напусна сцената. Местните полицаи заявиха, че това е местопрестъпление. 

Самият Доналд Тръмп каза, че е добре, докато го преглеждат в медицинско заведение, предаде малко по-късно Асошиейтед прес.

 "Вашингтон пост": Има загинал на митинга

Един човек, присъствал на митинга на Доналд Тръмп в Пенсилвания е убит, а стрелецът е мъртъв, съобщи репортер на "Вашингтон пост" в социалната мрежа "Екс", предаде Ройтерс. Журналистът се позовава на окръжен прокурор на Бътлър - градът, в който се провеждаше митинга на Тръмп.

Друг човек е в критично състояние, съобщава още журналистът от "Вашингтон пост", като се позовава на окръжния прокурор на Бътлър, предаде Ройтерс. 

 Президентът на САЩ Джо Байдън е информиран за събитията

Президентът на САЩ Джо Байдън е информиран за събитията, станали на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, съобщи Белият дом.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън написа в "Екс", че се моли за Тръмп.

Дир.бг