Експлозиви са открити в автомобила и в дома на заподозрения за извършител на стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по време на предизборен митинг вчера в град Бътлър, щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес, като цитира представители на полицията. Тръмп е леко ранен в дясното ухо.

Източниците, които са дали информацията за откритите материали за изработка на бомба, са говорили за АП при условие за анонимност, предаде БТА.

Следствието вече разполага и с предполагаемото оръжие на стрелбата срещу Тръмп, използвано от двадесетгодишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, Пенсилвания - полуавтоматична пушка АР-15. Той е бил ликвидиран малко след като е стрелял срещу кандидата за президент на Републиканската партия. 

Производството и достъпът до това оръжие предизвикаха доста спорове в САЩ в последните десетилетия, след като полуавтоматът бе използван в няколко масови стрелби в страната. В продължение на няколко години това оръжие бе забранено, но от 2004 г. насам до него отново има свободен достъп.

Целта на разследването е да установи какъв е бил мотивът за нападението.

Автомобилът на Крукс е бил открит в близост до мястото на предизборния митинг на Тръмп, информират в. "Уолстрийт Джърнъл" и телевизионният канал Си Ен Ен. Вестникът и телевизия Ей Би Си Нюз съобщават, че полуавтоматичната пушка, с която се предполага, че е стреляно по Тръмп, е била закупена от баща му Матю Крукс.

Какво се знае за човека, който стреля по Тръмп >>

Дир.бг