Четирима шуменци са задържани след полицейска проверка снощи, по време на която са намерени и иззети наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 22:45 часа по пътя Варна - Шумен, в района на кръгово кръстовище на кв. „Макак“, полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил Мерцедес с варненска регистрация. Зад волана бил 24-годишен мъж от Шумен, пътници - трима шуменци на 21, 23 и 29 години.

В автомобила имало газов пистолет и халосни боеприпаси за него. При извършена допълнителна проверка у 29-годишен шуменец са намерени и иззети две пликчета - едното с около 2 г бяло кристалобразно вещество, другото - с около 10 г бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест реагирали на метамфетамин и кокаин.

Последвало претърсване в жилище, обитавано от 29-годишния шуменец, по време на което са намерени и иззети гриндер и около 2 г зелено-кафява суха тревна маса. В обитаван от 24-годишен шуменец апартамент в града са намерени два патрона за гладкоцевно оръжие.

Четиримата са задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 „ А“ ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.

ШУМ.БГ