Седмо място в конкуренцията на 24 отбора зае тимът по Баскетбол 3х3 - мъже на Шуменски университет „Епископ Константин преславски“ на Европейските университетски игри, които се провеждат в Унгария (European universities games 2024 Debrecen – Miscols), съобщи на фейсбук страницата си проф. Теодора Симеонова, която води отбора.

„Изключително силен турнир с участието на 24 университета, разпределени в четири групи. Успешно изиграни мачове в най-силната група и класиране на четвъртфинал. Класиране сред най-добрите осем отбора, след 16 на 15 срещу Университета от Загреб и 7 място в крайното класиране", написа проф. Симеонова.

Съставът на ШУ: Росен Иваноя - докторант Физическо възпитание, Георги Герганов - бакалавър в „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ (ПОФВ), Пламен Русков - бакалавър ПОФВ и Симеон Георгиев – магистър „Физическо възпитание и спорт в училище“. 

Доброто представяне на отбора бе потвърдено и от две индивидуални награди, които спечели за Георги Герганов. Той бе  избран в идеалния отбор на състезанието и спечели приза за най-добър реализатор на турнира.

Отборът по Баскетбол 3х3 - мъже на Шуменски университет получи правото да участва на Европейските университетски игри, след като спечели шампионската титла в първенството на висшите училища в Българя.

ШУМ.БГ