5 пожара в сухи треви възникнаха в събота и неделя в Шуменска област. За гасенето им са използвани общо 10 200 литра вода, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

4 от пожарите са станали в съботния ден.

На 20 юли в 11,28 часа постъпил сигнал, че горят сухи треви в землището на село Мадара. На място бил изпратен екип на РСПБЗН-Шумен. След намесата на огнеборците пожарът бил локализиран и потушен с 500 литра вода.

В 12,18 часа пламнали сухи треви в село Вълнари. На място бил изпратен екип на РСПБЗН-Каолиново и пет доброволци от формированието в община Никола Козлево. След намесата им пожарът бил локализиран и потушен с помощта на 3000 литра вода. Спасени били две намиращи се в близост къщи.
 
В 12,25 часа в новопазарската пожарна постъпил сигнал, че горят сухи треви в землището на село Жилино. На място е изпратен екип огнеборци, които  изгасили пламъците със 700 литра вода.

В 18,35 часа на телефон 112 бил получен сигнал, че горят сухи треви и храсти землището на село Красен дол. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Каолиново и пет доброволци от формированието в община Никола Козлево. След намесата им пожарът е локализиран и потушен с 3000 литра вода.

Последният пожар станал в неделя в 14,47 часа. Пламнали сухи треви и храсти землището на село Каспичан. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Нови пазар. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 3000 литра вода, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

ШУМ.БГ