3 автомобила са били иззети в рамките на вчерашния ден в Шуменско, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Служители на сектор „Пътна полиция“ са извършили проверка на 60-годишен мъж от село Лозево около 11:30 часа на ул. „Университетска“ в град Шумен. Мъжът управлявал лек автомобил „БМВ“ с шуменска регистрация. С техническо средство е измерена 1,99 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът е иззет. Образувано е бързо производство. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Шумен.

Час по-късно на ул. „Оборище“ в град Нови пазар служители на РУ-Нови пазар  извършили проверка на 56-годишен мъж от село Венец, който е управлявал лек автомобил „Ауди“ с шуменска регистрация. С техническо средство е измерена 2,44 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът е иззет. Образувано е досъдебно производство. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар.

Служители на РУ-Шумен извършили проверка и на 56-годишен мъж в село Новосел, който е управлявал лек автомобил „Мерцедес“с шуменска регистрация, около 22:20 часа. С техническо средство е измерена 2,05 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът е иззет. Образувано е бързо производство. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Шумен.

ШУМ.БГ