На 9 сигнала са се отзовали огнеборците от РСПБЗН-Нови пазар и РДПБЗН-Шумен през изминалите 24 часа, информират от ОД на МВР-Шумен.

В 19:13 часа снощи е получен сигнал, че на пътя между селата Върбяне и Избул са паднали дървета. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дърветата от пътното платно.

В 19:18 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на път до гробищния парк в град Нови пазар е паднало дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото от пътното платно.

В 19:27 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на път в землището на село Царев брод са  паднали три  дървета. Служители на РСПБЗН-Шумен са отстранили дърветата от пътното платно.

В 19:29 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на ул. „Генерал Заимово“ в град Нови пазар е паднало дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото от пътното платно.

В 19:32 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на пл. „Раковски“ в град Нови пазар е паднало дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото от пътното платно.

На 22.07.2024 г. в 19:44 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на ул. „Пирин“ в град Нови пазар е паднало дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото от пътното платно.

В 19:47 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че на ул. „Оборище“ в град Нови пазар дърво  е паднало върху лек автомобил „Волво“. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото.

В 20:08 часа в РДПБЗ- Шумен е получен сигнал, че пред летния театър в град Нови пазар са паднали големи клони от дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили клоните.

В 22:20 часа в РДПБЗН-Шумен е получен сигнал, че на ул. „Чавдар войвода“ в град Нови пазар е паднало дърво. Служители на РСПБЗН-Нови пазар са отстранили дървото от пътното платно.

Огнеборците са реагирали и на сигнали за горящи стърнища и сухи треви в региона.

В 12:29 часа вчера е получен сигнал, че горят сухи треви в двор на ул. „Ришки  проход“ в град Смядово. На място е изпратен екип на УПБЗН Смядово. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен.

В 16:38 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че горят сухи треви в село Осмар. На място е изпратен екип на РСПБЗН Велики Преслав. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 6000 литра вода.

В 20:45 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че гори стърнище в землището на квартал „Мътница“ на град Шумен. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 2000 литра вода.

ШУМ.БГ