Трима желаят да управляват Комплексния онкологичен център в Шумен. Това са настоящият управител д-р Свилен Арнаудов, д-р Румен Генов и д-р Кирил Киров.

Документите на тримата кандидати бяха отворени днес от комисия в сградата на община Шумен.

Припомняме, че общинският Комплексен онкологичен център няма постоянен ръководител повече от една година. Мандатът на д-р Свилен Арнаудов изтече през май 2023-та, като той продължи да управлява здравното заведение, тъй като общината на няколко пъти не успя да стартира нова изборна процедура. 

Според правилата на настоящия конкурс кандидатите трябва да представят и защитят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Тя следва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на КОЦ, тенденции и възможности за развитие и определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на лечебното заведение.

Сред по-важните изисквания са притежанието на образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина и призната специалност и квалификация по здравен мениджмънт, както и най-малко пет години трудов стаж като лекар с придобита специалност.

Документите на тримата кандидати бяха отворени днес пред журналисти в зала 203 на общината. След като представят програмите си всеки от кандидатите ще отговаря на въпроси на специално сформираната комисия. Неин председател е зам.-кметът на Шумен Светослава Хайнова, членове са общински съветници и представител на РЗИ-Шумен. 

Комисията разгледа документите и установи, че те отговарят на условията и допусна тримата кандидати до втория етап на конкурса. Прието бе събеседването да се състои на 7 август, за да може дотогава всеки от комисията да се запознае с програмите на тримата.

ШУМ.БГ