На 39 години Кристиано Роналдо продължава да показва, че е полезен за португалския национален отбор, като негов гол донесе победата над Хърватия на старта на Лигата на нациите.

Иберийците спечелиха с 2:1 в Лисабон в среща в Група 1 на Дивизия "A", като всичките голове паднаха през първото полувреме.

Десният бек на Манчестър Юнайтед Диого Дало откри резултата в седмата минута, а в 34-ата Роналдо засече центриране на Нуно Мендеш от левия фланг, за да отбележи гол №900 в своята професионална кариера.

Попадението е под номер 131 на Роналдо с националния отбор. Той има 450 за Реал Мадрид, 145 за Манчестър Юнайтед, 101 за Ювентус, 68 за Ал Наср и 5 за Спортинг (Лисабон).

В 41-ата минута Диого Дало си отбеляза куриозен автогол след центриране на Борна Соса и върна надеждите на хърватите, но през втората част Португалия успя да запази аванса си.

В другия мач от тази група Полша победи като гост Шотландия с 3:2 след голове на Себастиан Шимански, РОберт Левандовски и Никола Залевски, който вкара победно попадение от дузпа в 97-ата минута. За домакините точни бяха Били Гилмор и Скот Мактомини.

Най-дългоочакваният мач за вечерта беше този от Група 4 на Дивизия "А", където Сърбия посрещна европейския шампион Испания.

В Белград обаче феновете не видяха попадения, като испанците отправиха общо 22 удара без да отбележат.

В другия мач от групата Дания победи Швейцария с 2:0 в Копенхаген, като гостите получиха два червени картона.

Друго важно събитие от вечерта е историческата победа на Сан Марино над Лихтенщайн в най-ниската Дивизия "D".

За Сан Марино, който е най-ниско ранкираният отбор във ФИФА, това беше първи успех от 20 години. Голямата радост донесе Нико Сенсоли с гол в 53-ата минута.

В Дивизия "C":

Азербайджан - Швеция 1:3

Естония - Словакия 0:1

Дир.бг