Споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта на обща стойност над 34.3 млн. лева подписа кметът на Шумен Христо Христов в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От държавния бюджет за общински проекти е отпуснато финансиране за закрития плувен басейн, подмяна на водопровода на бул. „Ришки проход“ и ремонта на бул. Симеон Велики“, съобщиха от пресцентъра на общината.

"И трите проекта имат огромно значение както за подобряването на градската среда, така и за осигуряването на условия за разширяване на спортната база. Нашата цел е максимално да оптимизираме всички процеси, свързани с реализацията на тези обекти в срок", заяви кметът на  Шумен Христо Христов.

Шумен получава тази година до 9 950 000 лева за заплащането на изграждащия се закрит плувен басейн.  

С 883 000 лева Общината ще изпълни един основен инфраструктурен обект – реконструкцията на близо 2.2 километра водопровод по бул. „Ришки проход“. Плановете на администрацията са след подмяна на ВиК инфраструктурата да стартират и дейностите по асфалтиране на бул. „Ришки проход“.

Другият проект, за който е подписано споразумение, е за цялостния ремонт на булевард „Симеон Велики“ - от улица „Дойран“ до кръстовището на изхода от бензиностанция „Петрол“. Разходите за реализация на проекта през настоящата година не трябва да надвишават 4 752 800 лева. Прогнозният размер на дейностите по проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи по основната пътна артерия на града е до 23 508 000 лева.

ШУМ.БГ