"Изключена съм от орган, който няма право да го прави - Националният съвет. Председател съм на БСП, защото такъв е законът" - това коментира Корнелия Нинова след изключването ѝ от БСП. По думите ѝ Националният съвет на партията не е легитимен.

"В актуалното състояние на партията стои моето име в СГС и съм в процедура по оставка, което според мен е най-важното. След подадената от мен оставка, в нашия устав пише, че се свиква конгрес, който трябва да ме освободи. Настоявам за това вече трети месец. Искам да се спазва законът на страната", заяви тя пред NOVA.

"На съвета имаше хора, които не са негови членове. Поискахме да напуснат залата. Кристиан Вигенин, който водеше заседанието, отказа и гласуваха. Поискахме три пъти преброяване на кворума, но Вигенен отказа. Колегите Иван Ченчев и Георги Свиленски ще обжалват", припомни Нинова.

Според нея силата на партията са членовете ѝ, а не нейното ръководство. "Борбата е за това дали ще се промени линията на политика и на поведение на БСП, дали ще се прегърне онзи неолиберален ляв подход в Европа или ще остане в защита на националния интерес", допълни Нинова.

"С тримата, с които до вчера правихме всичко заедно, се отметнаха за един ден - Кристиян Вигенин, Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров. Те са просто изпълнители, други хора дърпат конците там. Имат организатор - Кирил Добрев команда", заключи дългогодишният председател на БСП.

Дир.бг