Скален орел е атакувал бебе в Норвегия. Шокирашата случка е от неделния ден, като майката и съсед са се опитали да прогонят птицата, докато накрая не пристига лесничей, който я убива, съобщи АФП, позовавайки се на местни медии.

Момиченцето, на 20 месеца, си е играло в семейната ферма в централната норвежка област Тронделаг, когато орелът се спуска към него. Бащата на детето разказа пред обществената телевизия Ен Ер Ко, че след инцидента то е останало с надраскано от ноктите лице и е трябвало да получи шевове по тила си.

"Орелът дойде от нищото и сграбчи най-малката ни дъщеря", разказа бащата.

"Майка ѝ скочи и успя да сграбчи птицата, но трябваше да се бори с нея, за да пусне детето. Дойде и съсед да помага на нея и на нашето малко момиченце", допълни той.

Лесничеят Пер Каре Винтердал, който убива орела, разказа пред Ен Ер Ко, че птицата е приела малкото момиченце за плячка.

Той заяви, че майката и съседът са успели да откопчат бебето от скалния орел, но "той е продължил да се връща и да атакува", макар "съседът да го отпъжда с пръчка". Това е наложило птицата да бъде застреляна.

БТА/Днес.бг