Скандалният рапър Шон "Диди" Комбс е осъден да плати 100 млн. долара на затворник, завел дело за сексуално посегателство, съобщава световната преса.

Съдия от окръжния съд на окръг Ленуи реши, че от октомври музикалната звезда ще трябва да плаща по 10 млн. долара месечно в продължение на 10 месеца на Дерик Лий Кардело-Смит. Заповедта е част от споразумение по подразбиране, постигнато по време на виртуалното изслушване, състояло се в началото на седмицата, на което Комбс не се яви.

Според базата данни за затворници в Мичиган 51-годишният Кардело-Смит понастоящем излежава присъда в изправителен център за множество криминални сексуални престъпления. През юни той е подал граждански иск, в който твърди, че Комбс го е упоил и сексуално насилвал, когато е работил като "служител в ресторантската и хотелиерската индустрия" през 1997 г., съобщава LA Times.

"Този човек е осъден престъпник и сексуален хищник, който през последните 26 години е бил осъден по 14 обвинения в сексуално насилие и отвличане", заяви адвокатът на Комбс Марк Агнифило за Кардело-Смит в изявление за The Times.

Иначе преди да подаде този иск, Кардело-Смит е осъждан три пъти в наказателен съд в Минесота. Обвиненията срещу него варират от престъпно сексуално поведение от трета степен до отвличане. Последната му присъда, постановена през май 2019 г., предвижда наказание до 35 години.

Шон "Диди" Комбс също се сблъсква неведнъж през последните месеци с правни проблеми. Припомняме, че наскоро имението му в Лос Анджелис стана обект на обиск от страна на Националната служба за сигурност.

Преди това влезе в заглавията заради бившата си приятелка Касандра Вентура, която го обвини в насилие и трафик на хора.

Дир.бг