Над 960 доброволци от община Шумен събраха над 13 тона отпадъци в кампанията „Да изчистим България заедно“, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Символично начало на акцията по почистване беше дадено пред сградата на общината. Кметът на Шумен проф. Христо Христов заедно с неговия екип, служители на администрацията и общинските предприятия почистиха парка до административната сграда на Общината, района на водната каскада, стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“, замърсени терени на Шуменското плато.

С чували и ръкавици екипи на администрацията почистиха парковото пространство на площад „Оборище“ и района около НЧ „Боян Пенев“.

„Чистотата на Шумен и населените места е обща грижа и отговорност. Благодаря на всички, които отделиха време и усилия, за да покажем, че има смисъл в това заедно да променяме облика на града и селата, за да бъдат уютни и приветливи“, каза кметът проф. Христо Христов.

В кампанията бяха почистени 52 терена и 2 нерегламентирани сметища.

Инициативата обедини 8 фирми и ведомства, 16 учебни заведения, 3 неправителствени организации. Активно участие взеха и жителите на малките населени места, добавиха от пресцентъра на общината.

ШУМ.БГ