Джъстин Тимбърлейк получи присъда за общественополезен труд, след като промени признанието си за виновен след ареста си за шофиране в нетрезво състояние, съобщава световната преса.

Припомняме, че в средата на месец юни 43-годишният изпълнител бе задържан в град Саг Харбър от униформени, след като не спря колата си на знак "Стоп". Полицаят, който спрял изпълнителя заяви след това, че той не е бил в състояние да шофира.

"Очите му бяха кръвясали и стъклени, от дъха му се носеше силна миризма на алкохол, не можеше да разпределя вниманието, говорът му беше забавен, беше нестабилен на крака и се представи зле на всички стандартизирани полеви тестове за трезвеност".

Сега, няколко месеца по-късно, съдия наложи на Тимбърлейк наказание общественополезен труд и нареди на звездата да направи публично изявление, след като се призна за виновен по по-леко обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

"Трябваше да преценя по-добре", заяви на свой ред Джъстин в съда. "Разбирам сериозността на случая." В рамките на присъдата той е глобен и с 500 долара, както и му е отнета шофьорската книжка за 90 дни.

Джъстин Тимбърлейк е една от най-големите звезди на световната поп сцена. Той е носител на 10 награди "Грами".

Дир.бг