Водоснабдяването към Шумен, Велики Преслав, селата Панайот Волов, Белокопитово ще бъде спряно за денонощие на 18 септември, съобщи на страницата си ВиК – Шумен.

Спирането на водата е заради втори етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за град Шумен с местоположение язовир „Тича“.

Водоемите към гр. Шумен, кв. „Макак“, с. Панайот Волов, с. Белокопитово, гр. Велики Преслав и кв. „Кирково“ ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към клиентите да започне от 10:00 ч. сутринта на 18 септември, уточняват от ВиК.

Планирано е дейностите да завършат в рамките на до 24 часа.

Присъединителните връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъде изпълнено от фирмата – строител на Лот 1 в присъствието на представители на ВиК - Шумен ООД.

Едновременно дейностите по новия водопровод, ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с което да бъде обезпечена безаварийна им работа и намаляване на загубите на вода.

ШУМ.БГ