Байерн (Мюнхен) отнесе Динамо (Загреб) с 9:2 в първия мач и за двата отбора от новия сезон (и формат) на Шампионската лига.

Хари Кейн бе в центъра на всичко по-любопитно на "Алианц Арена" във вторник вечерта. Английската деветка заби четири от головете за своя отбор, като три от тях дойдоха от изпълнения на дузпи, а четвъртото попадения - от добавка. Пети гол на Кейн, отново от игрова ситуация, не бе зачетен заради засада.

Това не бе единственият отменен гол за баварците, тъй като и Серж Гнабри вкара от нередовна ситуация в 16-ата минута. Четири след това Кейн вкара първата си дузпа, а до почивката с попадения се отличиха още Рафаел Герейро и Майкъл Олисе, като Джамал Мусиала направи страхотна асистенция за попадението на Герейро.

На почивката на Мануел Нойер му се наложи да излезе от игра, а резервата му Свен Улрайх допусна два бързи гола само през първите шест минути от второто полиувреме и чрез Бруно Петкович и Такуя Огивара хърватите се доближиха до 3:2 преди Кейн да вкара още веднъж - 4:2, а след това и негов гол да бъде отменен. После Олисе и Кейн на още два пъти увеличиха до 7:2, с което всичко вече бе съвсем ясно, но нещата не приключиха така, тъй като Лерой Сане направи 8:2 в 85-ата минута. Леон Горецка пък вкара и девети гол с плонж в продължението.

През второто време Томас Мюлер влезе в игра, като това бе негов мач №152 за Байерн в Шампионската лига и той подобри рекорда на Шави от двубои за един клуб в турнира. Досега двамата деляха върха с по 151 мача, като тези на Шави, разбира се, са за Барселона.

Реал (Мадрид) също тръгна успешно, макар че вероятно феновете очакваха Щутгарт да бъде преодолян по по-лесен начин. Актуалният шампион в турнира спечели срещу германския си съперник с 3:1, а Килиан Мбапе вкара дебютния си гол за "белите" в турнира, но не той донесе трите точки.

Французинът даде преднина от 1:0 на своите в първата минута на второто полувреме. Преди почивката Реал получи дузпа за нарушение срещу Антонио Рюдигер, ала консултация с ВАР доведе до отмяната ѝ, тъй като германецът падна прекалено лесно.

Колкото до Мбапе - той е петнадесетият играч на "кралете", съумял да се разпише в дебюта си в Шампионската лига. И вторият французин след Кристиан Карембьо през 1998-а, който също го прави срещу германски тим в лицето на Байер (Леверкузен).

Гостите обаче не се отказаха и изравниха, смълчавайки "Сантиаго Бернабеу" двадесетина минути преди края чрез Дениз Ундав.

Антонио Рюдигер се превърна в герой срещу бившия си отбор с гол за 2:1 в 83-ата минута, а после и Ендрик вкара първия си гол в Шампионската лига за испанците за 3:1 в 96-ата минута.

С този успех Реал продължи традицията да играе успешно срещу съперници от Германия в европейските клубни турнири. В последните си 22 мача срещу германски противници мадридския тим има 15 победи, 6 равенства и само 1 загуба (от Лайпциг през октомври 2022-а).

Спортинг (Лисабон) победи Лил с 2:0 у дома благодарение на голове на Виктор Гьокерес и Зено Дебаст.

Дир.бг