Манчестър Сити и Интер не си вкараха гол, завършвайки наравно 0:0 в повторение на финала в Шампионска лига от 2023-а.

Този сблъсък бе сред най-чаканите в откриващия кръг на надпреварата, но Сити и Интер определено разочароваха откъм резултатност.

Двата тима изиграха интересен двубой с достатъчно добри положения, но сякаш фактът, че от днешните 90 минути на "Етихад" не се решаваше нищо, накара Сити и Интер да изглеждат така сякаш са готови да приемат и ремито с усмивка.

И докато за Интер точка от дома на английския шампион си е отлично постижение, то Сити сякаш твърде късно в мача превключи на добре познатите обороти.

Повечето голови шансове за "гражданите" дойдоха именно в края на срещата, но нито един от тях не се превърна в гол. А големият проблем пред домакините бе целенето на вратата, защото от 22 удара те го сториха едва три пъти.

Със сигурност Сити е отборът, който повече трябва да съжалява за нулевото реми, но трябва да отчетем, че превъзходството на английския тим не бе чак толкова осезаемо, че да говорим за изпусната победа.

При всички положения повечето главоболия на Пеп Гуардиола към момента са свързани с това, че основният му халф Кевин де Бройне се контузи и бе заменен на почивката.

Познат сценарий за белгийския национал в мач срещу Интер, защото преди година и половина със сълзи на очи той бе принуден да напусне финала срещу италианците още през първата част.

Тогава излизането му не повлия на резултата, защото Сити взе така мечтаната си Шампионска лига срещу този опонент, но днес не успя да стигне до гол, а един от така чаканите сблъсъци тази седмица завърши при нулево реми.

Дир.бг