Мъж загина на пътя Гоце Делчев - Гърмен след инцидент през нощта, при който "Опел Астра" се удари с висока скорост в кон на пътното платно.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев - Гърмен.

59-годишен шофьор от село Огняново, управлявал "Опел Астра" с висока скорост, се е ударил в кон на пътното платно. След удара автомобилът е излязъл извън пътя, преобърнал се е в канавката, след което се е запалил. Шофьорът е загинал на място.

Пострадали са двама младежи на 17 г. и един на 13 г. от село Гърмен. По първоначална информация  двама от тях са в комоцио, а третият - с черепно мозъчна травма, той е в реанимацията на болницата в Гоце Делчев.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР на сайта си.

Общо 26 души са ранени при 21 пътни инцидента в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи. От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите - 20, а ранените - 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите - 318, а ранените - 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Dir.bg