Спецакция на на КПКОНПИ и Софийска градска прокуратура се провежда в курортното селище Минерални бани до Хасково.

Тази сутрин униформени са влезли в сградата на общината и в хотел, свързан с дългогодишния кмет на общината Мюмюн Искендер, който е сред малкото в региона, обявили се в подкрепа на Ахмед Доган след разцеплението в ДПС.

"Съобщиха ми, но не знам за какво става въпрос. Пътувам от Турция за Минерални бани. Всичко очаквам, като виждам какво се случва в държавата. Нищо не ме притеснява. Това не е първата проверка, на която съм подложен", коментира за БНТ Мюмюн Искендер.

Той допълни, че няма притеснения по отношение на работата си като кмет, както и по отношение действията на близките си.

По-рано днес депутатът Тимур Халилов, който е част от крилото на почетния председател на ДПС, заяви пред журналисти, че кметът е изразил позицията си срещу Делян Пеевски и това е довело до акцията срещу него. Депутатът обаче не разполагаше с информация за какво е разследването и кой го води.

"Само ден след гласуването на оставката на личната бухалка на Делян Пеевски - председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев, сме свидетели на акция срещу актива на ДПС. Вчера беше задържан председателят на общинския предизборен щаб в Кърджали, днес се извършва обиск в община Минерални бани и в дома на дългогодишния кмет на общината", добави Халилов.

Дир.бг