Отборът на „Волов-Шумен 2007“ записа трета поредна домакинска победа в североизточната група на Трета лига по футбол. В мач от 6-ия кръг на първенството на стадион „Панайот Волов“ шуменци победиха „Бенковски“ Исперих с 1:0.

Победният гол за домакините вкара Цветан Илиев в 66-та минута.

Играта на двата отбора в по-голямата част от мача бе равностойна като шуменци имаха повече положения, в които можеха да вкарат гол. Но през първото полувреме това не се случи и на почивката резултатът бе 0:0.

 Отборът на „Волов-Шумен 2007“ започна второто полувреме с по-атакуваща игра и ‚прибра“ гостите в наказателното им поле и опитите на шуменските футболисти дадоха резултат.

В 63-тата минута Димитър Игнатовски отправи удар, отразен от вратаря на „Бенковски“. Последва ъглов удар, при който топката бе извадена от наказателното поле на гостите и попадна в Христо Станчев, чиито удар нацели напречната греда. Топката остана в шуменци, намери я Цветан Илиев отдясно на вратата и отправи удар. Този път стражът на гостите Никита Андреевич не успя да спаси и играещият треньор на шуменци се разписа за 1:0.

Домакините можеха да увеличат преднината си, но ударите на Милков и Хасанов не бяха точни.

В последната минута на срещата „Бенковски“ можеше да изравни след удар на Сонер Кязим, но вратарят Тодоров и футболистите пред него не допуснаха гол.

За „Бенковски“ това бе първа загуба от началото на шампионата. Тимът от Исперих има 12 точки в актива си. С трите точки от днес „Волов-Шумен 2007“ събра 10 т. и е на шесто място във временното класиране.

В следващия кръг „Волов-Шумен 2007“ гостува на „Устрем“ в Дончево.

ШУМ.БГ