Софийската организация на БСП е номинирала Евгени Минчев за депутат, съобщи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Иван Иванов в предаването "Офанзива" по Нова Нюз.

"Дали г-н Минчев ще бъде част от листите, е негово решение. Да, имало е такова предложение, беше представено от представители на Софийската организация. Не мога да отговоря дали е запознат, дали ще даде своето съгласие за участие", каза Иван Иванов. Той потвърди, че става въпрос за 23-и МИР.

Самият светски хроникьор, който през последните седмици по-скоро прояви близост и сходни виждания с "Възраждане" покрай забраната за пропаганда на нетрадиционна сексуалност в училище, коментира в социалната мрежа с чувство за хумор номинацията.

Той признава, че научава от медиите, че е издигнат за народен представител.

"Модерният ляв...? Благодаря за доверието и иновативното мислене. Смятам, че партията има нужда от обновяване, привличане на нова избирателна маса, нов поглед в бъдещето, нов принос в развитието на обществото и страната ни. Отново благодаря на всички", пише Минчев в профила си във Фейсбук.

Ексцентричният хроникьор обаче не отговаря категорично дали ще приеме поканата да влезе в червените листи.

Той е номиниран от столичните социалисти като гражданска квота. Като такава от БСП-София са издигнали и конституционалиста доц. Наталия Киселова, която е трета в 23 МИР и вече е приела да бъде кандидат в листата на БСП.

Дир.бг