Намиращият се в страхотна форма Ландо Норис ще стартира от първа позиция на неделното Гран при на Сингапур във Формула 1.

Пилотът на "Макларън" даде най-бързата обиколка в квалификациятa, изпреварвайки големия си конкурент и лидер в генералното класиране Макс Верстапен от "Ред Бул". 

Британецът даде време от 1:29.525 минута, докато това на нидерландеца беше с 0.203 сек. по-бавно. За Норис това е четвърта победа в последните шест квалификации.

Тройката е допълнена от пилота на "Мерцедес" Люис Хамилтън, който изостана с 0.316 сек. спрямо своя сънародник от "Макларън".

Квалификацията се превърна в катастрофа за "Ферари" в буквален и преносен смисъл. В третата фаза на квалификацията Карлос Сайнц направи голяма грешка и се завъртя, като по този начин задницата на болида му се удари в предпазната ограда.

Така Сайнц остана с едва десето време, а квалификацията трябваше да бъде прекъсната за няколко минути, докато машината му бъде отстранена.

Неговият съотборник Шарл Леклер пък не успя да даде време заради грешно преминаване на пистата и така победителят от Гран при на Италия остава девети.

Другата голяма изненада е отпадането на втория пилот на "Ред Бул" Серхио Перес във втората фаза, като мексиканецът ще стартира едва 13-и.

Ето как изглежда топ 10:

1. Ландо Норис ("Макларън") - 1:29.525 мин.

2. Макс Верстапен ("Ред Бул") +0.203

3. Люис Хамилтън ("Мерцедес") +0.316

4. Джордж Ръсел ("Мерцедес") +0.342

5. Оскар Пиастри ("Макларън") +0.428

6. Нико Хюкенберг ("Хаас") +0.590

7. Фернандо Алонсо ("Астън Мартин") +689

8. Юки Цунода ("РБ") +0.829

9. Шарл Леклер ("Ферари") без резултат

10. Карлос Сайнц ("Ферари") без резултат

Дир.бг