Ландо Норис с "Макларън" бе недостижем в Гран при на Сингапур. Британецът доминира от началото до края на уличното състезание и заслужено взе третата победа в кариерата си, като и трите му успеха са през настоящия сезон.

Световният шампион Макс Верстапен с "Ред Бул" остана втори, като това означава, че разликата помежду им в генералното класиране бе съкратена до 52 точки в полза на Макс. Трети пък завърши Оскар Пиастри с втория "Макларън" и така отборът на Зак Браун вече води с 20 точки пред "червените бикове" в надпреварата при конструкторите.

Норис кара страхотно, като след 10 обиколки вече беше с окол 5 секунди напред пред преследвача си Верстапен, а разликата продължаваше да се трупа в полза на британския пилот. Около средата на състезанието се появи проблем за Ландо - в предното му крило, но след като той влезе в бокса в 30-ата обиколка, механиците му не го смениха, а в крайна сметка той завърши благополучно и като победител.

На практика интригата бе убита много рано и шокиращ развой на събитията нямаше. Норис стартира от пол позишън и завърши там, откъдето започна - първи, при това на 20.945 секунди от Верстапен и 41.823 секунди от съотборника си Пиастри.

Джордж Ръсел ("Мерцедес") се нареди четвърти, следван от Шарл Леклер ("Ферари"), Люис Хамилтън ("Мерцедес"), както и Карлос Сайнц ("Ферари"), спечелил точки със седмото си място в своя старт №200 във Формула 1.

Десетката бе допълнена от Фернандо Алонсо ("Астън Мартин"),. Нико Хюлкенберг ("Хаас") и Серхио Перес ("Ред Бул").

Стартът премина без инциденти, кола за сигурност не се появи на пистата нито веднъж, а единствено Алекс Албън ("Уилямс") не успя да завърши, след като колата му прегря.

Точката за най-бърза обиколка пък отиде при Даниел Рикардо ("РБ"), за когото все по-усилено се говори, че приключва с F1 и това е било последното му състезание.

Сега на пилотите предстои пауза от почти месец, след което сезонът продължава с Гран при на САЩ. До края на кампанията остават шест старта.

Дир.бг