Манчестър Сити се спаси от загуба в дербито с Арсенал с късен, късен гол. Мачът на "Етихад" завърши при резултат 2:2, като гостите от Лондон се разминаха с победата, след като бяха напред в резултата през цялото второ полувреме, но в добавеното време опълчението им в защита рухна.

Авторът на първия гол за вечерта не бе неочакван. Ерлинг Холанд вкара за 1:0 в 9-ата минута, като това беше неговото попадение №100 за клуба. Норвежецът се нуждаеше от 105 мача, за да стигне до този брой голове.

Новото попълнение Рикардо Калафиори изравни в 22-ата минута след изключителен изстрел с левия крак от дистанция, а минутка по-рано домакините бяха останали без Родри, сменен поради контузия. Габрил осъществи обрата за лондончани, след като засече на далечната греда центриране от корнер на Букайо Сака в първата минута от продължението на първото полвуреме - 2:1.

За бразилецът това бе четиринадесети гол за клуба, отбелязан след корнер. А общият му брой попадения в Премиър лийг са 16.

А в осмата Арсенал остана с десет души, след като Леандро Тросар бе изгонен с втори жълт картон за доста необмислено нарушение.

След почивката се случи нещо напълно очаквано - Арсенал се прибра изцяло в своят половина и бранеше преднината си с абсолютно всички сили.

И бе на съвсем малко от това да постигне целта си и да се прибере обратно към Лондон като победител, но това не се случи.

Безкрайната обсада на Сити даде резултат в 98-ата минута. Съдията Майкъл Оливър даде пет минути продължение, но пусна играта отвъд него заради бавене от страна на футболист на Арсенал.

А след центриране на Джак Грийлиш най-бързо реагира Джон Стоунс, който от няколко метра вкара за 2:2.

Сити е първи в класирането с 13 точки и без загуба след 5 мача. Арсенал е четвърти с 11.

Дир.бг