Три фирми със седалище в София и една шуменска  са подали документи за участие в процедурата за избор на изпълнител на мащабния ремонт на бул. „Симеон Велики“ е видно от сайта на АОП.

В обществената поръчка участват „Автомагистрали-Черно море“ АД, „Алди Комерс Груп“ ЕООД, „НСК София“ ЕООД и ДЗЗД "Енерго-Делчев 2024", в което влизат „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД и регистрираното в Пазарджик дружество „Делчев Инженеринг“ ООД.

Община Шумен обяви поръчката на 21 август, а желаещите за участие имаха срок за подаване на документи до 19 септември. Ценовите предложения на фирмите предстои да бъдат отворени, като не е посочена конкретна дата.

За ремонта на булевард „Симеон Велики“ - от улица „Дойран“ до кръстовището на изхода от бензиностанция „Петрол“ община Шумен подписа споразумение за финансиране с МРРБ. Разходите за реализация на проекта през настоящата година не трябва да надвишават 4 752 800 лева. Общият прогнозен размер на дейностите по основната пътна артерия на града е до 23 508 000 лева.

Припомняме, че според заданието на администрацията по целия булевард с дължина 5 300 метра трябва да се положи нова асфалтовата настилка. Ще бъдат подменени тротоарите и бордюрите от южната и северна страна на бул. „Симеон Велики“. От южната страна на булеварда е проектирана двупосочна велосипедна алея, а в отделни участъци ще има споделено движение на пешеходци и велосипедисти на тротоара. От северната страна е предвидена комбинирана алея за пешеходно и велосипедно движение. Предвидено е и изграждане на допълнително осветление на улицата и пешеходните зони, както и озеленяване.

Стрително-монтажните дейности по булеварда трябва да приключат не по-късно от края на месец октомври 2025 г.

ШУМ.БГ