Кметове на партията ще участват в листите на предстоящите извънредни парламентарни избори, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на партията и симпатизанти на Боровец, която беше излъчвана във Фейсбук.
Предсрочни избори 2024

    Борисов заговори за разширена "сглобка" с ПП-ДБ, ИТН и БСП, лидерите им обаче са скептични
    Борисов отново поведе в 25 МИР, срещу него излизат Денков, Костадинов и Зафиров
    Слави Трифонов се впуска в лидерската битка за 25 МИР, където са Борисов и Денков
    Борисов: Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване

"За първи път сложихме и кметовете в листите. Не, че ще стават депутати, но имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите. Защо сложихме кметовете? Не само заради доброто им представяне. Местната власт, с всичките ангажименти, които имаме към нея, пряко зависи от централната власт", обясни Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди преди дни имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров. Кметът на Смолян Николай Мелемов също ще поведе листата с кандидати за народни представители в 22-ри МИР Смолян. Кметът на София (2009 г. - 2023 г.) Йорданка Фандъкова на тези избори застава начело на листата на ГЕРБ в 24-ти МИР София.

ГЕРБ иска, може и ще управлява добре в името на хората, заяви още Бойко Борисов на срещата в Боровец днес. В две неща сме доказани най-силни - сигурността и образованието, подчерта той.

Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват с образование, сигурност, саниране, инфраструктура. Това е нашата цел. Зависим може да бъде само този, който е слаб. Когато сме първи, не може да бъдем зависими, каза още Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ в предходните правителства с него като премиер страната се е справяла добре с мигрантския натиск. Балканския път беше затворен от нашето правителство. На мен не ми връщаха мигранти. България е разграден двор през последните четири години, посочи той.

Нашите акценти са образование, сигурност, саниране, инфраструктурни проекти, подчерта още той. Да запретнем ръкави и да си върнем това, което развалихме през последните четири години, каза Бойко Борисов.

Можем да преговаряме само с тази партия, която се съгласи с нашите приоритети за управление на България, заяви Борисов.