Фенове на Батман и граждани на Готъм, обърнете погледите си към холивудската Алея на славата. Любимият супергерой ще получи своя звезда на едно от най-знаменитите места в Лос Анджелис.

Холивудската търговска камара обяви, че емблематичният герой от комиксите ще бъде почетен по време на церемония на 26 септември. Това, което започна като скромна инициатива с осем звезди, чиито имена бяха поставени на малка част от тротоара на ъгъла на Холивудския булевард и улица Гауър през 1960 г., днес обхваща 1,3 мили тротоар, в четири посоки и включва имена на 2789 звезди. А звездата на Батман ще бъде под номер 2790.

"Батман, един от най-емблематичните измислени герои в света, ще бъде удостоен със своята звезда на прочутата Алея на славата в Холивуд. Церемонията ще се състои точно пред Музея на световните рекорди "Гинес", пишат от организацията, която радва и почита звездите повече от осем десетилетия.

"Черният рицар вече над 85 години е символ на решителност, кураж и справедливост за милиони фенове. Батман е разпознаваем в целия свят благодарение на своето присъствие в обичаните комикси, телевизионни шоута, анимации и филми. Той се е превърнал в една от великите американски легенди. Той е възмездието. Той е нощта. Той е Батман", гласи съобщението, публикувано от DC Comics.

По традиция церемониите за откриване на звезди на Алеята на славата са посещавани от известни колеги и приятели на удостоените. В този случай ще присъстват президентът, издател и изпълнителен директор на DC - Джим Лий, както и старши вицепрезидентът и генерален директор на компанията - Ани Де Пийс.

Изборът на Батман за тази чест е значим по два начина. Първо, той става първият супергерой, който получава звезда на Алеята на славата - факт, който ще бъде отбелязан от "Гинес" по време на церемонията, която символично ще се състои точно пред Музея на рекордите.

Първата звезда на измислен герой е на Мики Маус, а през годините го последваха Доналд Дък, Шрек, Семейство Симпсън, Уди Кълвача и още любими образи.

Дир.бг