Наоми Кембъл е отстранена от благотворителната й организация, след като стана ясно, че е харчила получените средства за алкохол и цигари.

Според Guardian след проведено разследване на "Мода за помощ", която бе закрита през март, е установено, че голяма част от парите, събрани по време на събитията през последното десетилетие, са били използвани неправомерно. По-рано този месец изданието съобщи, че Кембъл е получила забрана за участие, която е в период от пет години.

Твърди се, че хиляди долари са били похарчени освен за цигари и алкохол, за хотелски стаи, лична охрана, спа процедури и др.

Една от ръководителките на организацията, Бианка Хелмич, също се е възползвала от събраните средства. The Guardian пише, че се е сдобила със "стотици хиляди". Тя също е отстранена и й е забранено да заема поста управител в продължение на девет години.

В доклад, изнесен за медията, се пише, че откакто организацията съществува, е управлявана напълно "неадекватно".

"Мода за помощ" е създадена от Наоми през 2005 г., за да предложи помощ след урагана Катрина в Ню Орлиънс. Целта на фондацията е да набира средства и да представя модни инициативи по целия свят.

Дир.бг