21-годишен моторист загина в катастрофа на пътя между Кричим и Девин, съобщиха от полицията в Пловдив. Заради инцидента е спряно движението в отсечката.

Сигналът за катастрофата е получен малко преди 16.30 ч. днес в Областната дирекция на МВР в Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил, мотоциклет "Хонда" навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в тежкотоварен камион.

Пристигналите екипи на полицията в Стамболийски и Спешна медицинска помощ са констатирали смъртта на водача на мотора.

На местопроизшествието се извършва оглед. До приключване на работата на оперативната група движението е временно преустановено.

От Кричим полицейски служители насочват пътуващите към Девин през Асеновград и Пампорово. В обратната посока автомобилите се отбиват от Девин през Пампорово към Пловдив.

Тази сутрин от МВР съобщиха, че през изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки катастрофи, при които не е имало жертви, но са били ранени 43 души.

Снимка: Facebook/Забелязано в Пловдив, Silvestar Spasov

От началото на месеца са станали 579 тежки произшествия, загинали са 32 думи, а 771 са били ранени. От началото на годината броят на катастрофите е 5349. В тях са загинали 330 души, а 6742 са ранените.

При сравнение с реалните данни за загиналите - 395 души, през същия период на 2023 г. се отчитат 65 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Дир.бг