Арсенал постигна изключително драматична победа с 4:2 при домакинството си на новака Лестър в шестия кръг от Висшата лига.

"Артилеристите" бяха на път да повторят Манчестър Сити от по-ранния двубой през деня и да не спечелят трите точки, но автогол на Вилфред Ндиди в 94-ата минута им донесе победата.

Хората на Микел Артета водеха с 2:0 на полувремето, но изненадващо допуснаха изравняване през второто, като трябваше да чакат до самия край за да вкарат два решителни гола за крайното 4:2. Така миналогодишният вицешампион събра актив от 14 точки и се изравни на върха с Манчестър Сити. Лестър е 16-и с три точки.

Арсенал трудно можеше да направи по-силно първо полувреме, като в него владееше топката в 80% от времето и вкара два гола. Първо се разписа бразилецът Габриел Мартинели в 20-ата минута. Той се възползва от центриране по земя на нидерландския си колега Юриен Тимбер.

"Артилеристите" направиха не малко пропуски през тази първа част, но все пак стигнаха до втори гол в добавеното време, като той беше много подобен на първия. Този път се разписа Леандро Тросар, а центрирането дойде от Мартинели.

Мачът претърпя пълен катарзис през втората част и това се получи заради ранен гол на Лестър. "Лисиците" наказаха своя съперник в 47-ата минута, когато след центриране от фаул Джеймс Джъстин отклони с глава, топката рикошира в гърба на Кай Хаверц и стана неспасяема за вратаря Давид Рая. Неспасяем бе и голът за 2:2 в 63-ата минута. Защитник Джъстин получи центриране от Факундо Бунаноте от левия фланг и вкара с уникален удар от воле в далечния ъгъл. Фамозен гол!

До края на мача Арсенал притисна своя съперник и го натика в наказателното му поле, а в послендите минути имаше златни възможности. Младият Итън Нванери направи пропуск, а най-добрият шанс бе пред Рикардо Калафиори, като удар на италианеца с глава бе спасен фантастично от Мадс Хермансен. Късметът обаче се усмихна на отбора на Микел Артета в четвъртата от общо седем добавени минути. След центриране от корнер на далечната греда Леандро Тросар прати топката във Вилфред Ндиди, за да се стигне до автогол. При контраатака в 99-ата минута Арсенал вкара още един гол, като негов автор беше Кай Хаверц.

В друг двубой в Лондон Челси победи Брайтън с 4:2 в исторически мач на "Стамфорд Бридж".

Дир.бг