Представители на различни бизнеси събра първата за Шумен конференция за дигитален маркетинг „Digital4Shumen: Дигитални възможности за бизнеса“ – част от мащабната мрежа от форуми Digital4.

Събитието се състоя с подкрепата на община Шумен в залата на „Телепол“, като бе открито от кмета проф. Христо Христов.

„За мен е изключителна гордост, че Шумен е домакин на този престижен форум. Защото от Шумен започва славното минало на нашата държава и на мен, както и на всички тук присъстващи, е ясно, че дигитализацията, дигиталната технология, са бъдещето. Дигитализацията преди всичко е скорост, а в бизнеса успява по-бързият. Затова вярвам, че днес всеки един от вас ще намери нещо ново, нещо полезно за своя бизнес, с което ще допринесе за икономическото развитие на общината, на региона“. С тези думи кметът на общината проф. Христо Христов. За подкрепата на общината благодари Преслав Бобев, управляващ партньор в IMG Connect и организатор на събитията Digital4, който откри конференцията с пожелание това да не е подобното подобно събитие в града.

На форума днес бяха обсъдени теми, като „Какви тенденции се наблюдават при прехода от традиционен към дигитален бизнес модел“, „Възможностите за финансиране и внедряване на иновации“, „Киберсигурност на информационната инфраструктура“, „Как да изградим дигиталната визия на компанията, така че да привлича клиенти?“

Като медиен партньор на събитието, ШУМ.БГ също се включи в конференцията с участие  в панелната дискусия „Управление на онлайн репутация и дигитален PR“.  По темата говори Стела Илиева, мениджър „Реклама“ в медията.

Digital4Shumen е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който тази година ще се проведе общо в 13 от големите градове в страната. Мисията на проекта е да създаде условия за споделяне на експертни знания, да подобри условията за правене на бизнес и да донесе стойност на общността, местните предприемачи, както и на младите хора с амбиции за своето професионално развитие.

ШУМ.БГ