Един човек е загинал, а двама са пострадали при пожари в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на своя уебсайт. Общо 133 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие,

През изминалото денонощие звената на ГДПБЗН са реагирали на общо 166 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които 10 в жилищни сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства, един в горски масиви и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 109 пожара.

Извършени са 22 спасителни дейности и помощни операции, от които осем при катастрофи в транспортни средства.

Около 13:00 часа в събота е получен сигнал за пожар имот в село Моравка, община Антоново. Към адреса са изпратени три пожарни автомобила с трима служители. При инцидента е загинал 79-годишен мъж, собственик на горящия имот.

При пожар в Пловдив е пострадал мъж на 77 години. Той е транспортиран в болница с обгорели ръце и тяло. Жена на 78 години е с изгаряния по крайниците след пожар в къща в петричкото село Капатово. При пристигане на екипите на пожарната на място е установено, че е горяла спалнята на къщата и е загасена от съседи. Пострадалата жена е транспортирана в болница.

БТА