Осасуна прекъсна победната серия на Барселона от седем успеха, надигравайки каталунците с 4:2 като домакин в среща от осмия кръг във футболното първенство на Испания. След първата си загуба в Ла Лига този сезон Барселона остава начело във временното класиране с 21 точки, на 4 от втория Реал Мадрид, който е със 17 точки и мач по-малко. Тимът на Осасуна заема шеста позиция с 14 точки в актива си.

33-годишният хърватски нападател на домакините Анте Будимир се отличи с два гола, а привлеченият под наем от Байерн Мюнхен Браян Сарагоса и Абел Бретонес също се разписаха за Осасуна. За Барселона бяха точни Пау Виктор и Ламин Ямал.

Домакините започнаха срещата агресивно, организирайки бързи контраатаки, а Будимир изведе Осасуна напред в 18-ата минута, възползвайки се от центриране на Сарагоса, който покачи на 2:0 десет минути по-късно след отлична контраатака.

Гостите успяха да намалят изоставането си чак през второто полувреме, когато в 53-ата година 22-годишният Пау Виктор реализира за 1:2 след грешка на вратаря на Осасуна.

Последва втори гол за Анте Будимир от дузпа в 72-ата минута, след като бе фаулиран в наказателното поле, а в 85-ата Бретонес направи резултата 3:1 с чудесен удар от далечна дистанция.

Влезлият като резерва в 59-ата минута на мястото на Пау Виктор Ламин Ямал вкара за 2:4 в 89-ата минута след подаване на Феран Торес, но каталунците нямаха сили за повече, въпреки че имаха превъзходство при владението на топката. Сред резервите в началото на срещата бяха още Рафиня и Иниго Мартинес предвид предстоящия сблъсък с тима на Йънг Бойс в Шампионската лига във вторник. В добавеното време на мача Феран Торес удари греда за каталунския гранд, а Рафиня стреля вдясно от вратата на домакините.

„Знаехме, че Барселона е труден съперник. Те са печелили всичко, така че ние трябваше да излезем и да се преборим с тях“, каза Браян Сарагоса пред телевизия Movistar Plus.

„Да играеш срещу Барселона е специално и бих могъл да остана цяла нощ да празнувам с феновете“, добави футболистът на Осасуна.

БТА