Петима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през изминалите почивни дни съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

На 28 септември в село Новосел екип на пътна полиция към областната дирекция спрял за проверка в 00,50 часа водач на Опел Астра с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 44-годишен мъж от Шумен. Той лъхал на алкохол, а тестът с дрегер потвърдил, че е пиян – отчетени били 1,73 промила.

Около 17,20 часа в съботния ден екип на пътна полиция давал дежурство на кръстовището над Пожарната в Шумен. Униформените контролирали спазването на временната организация на движението, въведена заради Фестивала „Доблест и слава“. Решили да спрат Фолксваген Пасат, управляван от 21-годишен шуменец. Водачът им се сторил съмнителен и решили да го тестват с дрегер. Апаратът отчел 1,19 промила в издишания въздух. Установено било, че водачът управлява след употреба на алкохол при повторност в рамките на една година.

Час по-късно в съботния ден на ул. “Ген. Скобелев“ в Шумен при отработване на произшествие с материални щети възникнало между Фолксваген Голф и Ауди А3 пътни полицаи тествали водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установено било, че водачът на Фолксвагена - 51-годишен мъж от Шумен, шофирал с 1,86 промила алкохол в издишания въздух.

Около 23,20 часа на ул. “Родопи“ в Шумен екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен мъж от Шумен. Тестът с дрегер показал 1,73 промила в издишания въздух.

Последният пиян водач бил задържан снощи. Малко след 22,30 часа за проверка на пътя Велики Преслав-Шумен бил спрян лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация. Зад волана бил 51-годишен мъж от Велики Преслав. Пътните полицаи го тествали за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 1,42 промила в издишания въздух.

Всички пияни били задържани и отведени в полицейския арест за срок до 24 часа. Петте автомобила били иззети.

От полицията уточниха, че са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ