Голямата мисия на БСП – Обединена левица е да създадем справедливост. Тя е неистово необходима, ако искаме да живеем в нормална държава по нормален начин. Аз ви призовавам да помогнете мисията да бъде изпълнена. Ние ще бъдем реална алтернатива, заяви водачът на листата в 30-и многомандатен избирателен район - Шумен на БСП – Обединена левица Борислав Гуцанов.

Стотици социалисти се събраха на откриването на предизборната кампания във фоайето на театъра, където бяха представени основните приоритети и цели на лявото обединение, както и всички кандидат-депутати от областта, които ще се борят за доверието на гражданите с №28 в бюлетината.

Гуцанов акцентира на дългия път към промяната, който извървя БСП и на постигнатото обединение – вътре в партията и с всички леви сили. Той изказа благодарност на всички лидери на леви формации, които са направили възможно обединението. Това е единственият правилен път, за да има алтернатива на това безумно управление на България. Трябва да има силно ляво обединение, силна лява коалиция, която да изведе държавата от кризата, отбеляза Гуцанов. Важно е според него и това, че с учредяването на лявото обединение се слага край и на войната на БСП с институциите и конкретно войната с президентството.

Проф. Катя Кайрякова, която е втора в листата на БСП – Обединена левица в Шумен сподели, че е усетила духа на парламентаризма като депутат в 50-ото Народно събрание въпреки трудностите пред парламентарната група на социалистите, която единствена се е борила да поставя проблемите на хората.

За мен задача номер едно е Шумен да бъде център на културно-историческия туризъм, заяви проф. Кайрякова и беше категорична, че областта има всички предпоставки да се превърне в такъв – Плиска, Преслав, Мадарския конник.

Гост на събитието беше и лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова. Аз съм тук, за да подкрепя Борислав Гуцанов, водач на листата в Шумен. Като председател на парламентарната група на БСП в този парламент, който е изнесъл стотици битки в българския парламент, той ще бъде пример за новите лица, които ще влязат в парламента, каза Манолова. Тя беше категорична, че България има нужда от силна левица днес и ще има нужда от силна левица и утре, когато се задават тежки времена. Левицата сме всички ние - тук, в тази зала и още стотици хиляди българи. Изборите ще бъдат едно добро начало, силно начало на обединените леви хора в България. Сигурна съм, че в следващия парламент ще има силна левица, заяви Манолова и пожела успех с двама народни представители от обединената левица от Шумен.

БСП-Шумен, Пресцентър