Инцидентите с електрически тротинетки не спират, а както се вижда от днешния бюлетин на Областната дирекция на МВР във Варна - нямат и възрастови ограничения.

Вероятно най-възрастният водач на тротинетка у нас до момента е пострадалият при инцидент 93-годишен жител на село Неофит Рилски, община Ветрино, Варненска област.

Пенсионерът подкарал превозното средство в съседното село Невша, но загубил контрол и се преобърнал.

Той обаче не бил сам на тротинетката, а возел и 80-годишната си съпруга.

Именно тя е пострадала при инцидента в ранния следобед вчера. При сблъсъка жената е получила фрактури - на бедрото, на две ребра, както и разкъсно-контузни рани, съобщава пресцентърът на МВР в морската столица. Водачът на електрическата тротинетка не е пострадал.

Пострадалата му спътничка е настанена без опасност за живота във варненската многопрофилна болница "Св. Анна".

Само преди ден 32-годишен столичанин загуби живота си, след като късно вечерта се блъсна с тротинетката си в стълб на "Самоковско шосе" в София.

В края на август пък след падане от тротинетка загина и 16-годишно момче в Плевен, макар че при този фатален случай роля изиграха и неравности на пътя, останали след ремонтни дейности.

Заради зачестилите инциденти с тротинетки, при които каращите ги блъскат пешеходци, редица общини взеха мерки за забраната им в пешеходни зони.

Дир.бг