Катастрофа, при която е загинал моторист, затруднява движението на изхода на Добрич към Варна, съобщи БТА. Ударили са се мотор и лек автомобил.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич, потвърдиха, че мотористът е загинал на място. Оттам посочиха, че сигналът за произшествието е подаден около 10:20 часа. Загиналият е на 51 години. Той е застигнал с мотора си и ударил отзад лек автомобил "Ситроен", чийто водач е на 56 години. Автомобилът е предприел завой на ляво към търговски обект, когато го е ударил мотористът. Двете превозни средства са се движили в една посока.

На място са екипи на "Пътна полиция", които регулират трафика, той се пренасочва през с. Стефаново и пътя Добрич - к.к. "Албена". Пропускат се автомобили и по пътя Добрич - Варна, но се изчаква. Извършват се огледи на място и процесуално следствени действия. Има и екип на Криминалистична лаборатория. 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия. Ранени са 17 души, загинали няма, съобщиха от МВР.

Получена е информация за двама починали участници вследствие на пътнотранспортни произшествия, настъпили през предходен период.

В столицата са станали едно тежко и 32 леки пътни произшествия. Ранени са двама души.

От началото на месеца в страната са станали 71 тежки катастрофи, като в тях са били ранени 83 души, а четирима са загинали.

От началото на годината произшествията са 5479, в тях са загинали 342-ма души, а 6901 са били ранени.

При сравнение с реалните данни за загиналите 405 души през същия период на 2023 г., се отчитат с 65-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 година.

Дир.бг