От футболния Барселона изразиха надежда, че отборът може да играе отново на митичния си стадион "Камп Ноу", който в момента се модернизира и се увеличава капацитетът му, преди края на годината. Това заяви говорителят на клуба Елена Форт, цитирана от АФП.

Тя представи в понеделник пътния лист на каталунския клуб пред медиите, като увери, че Барселона работи "активно", за да се върне на "Камп Ноу" до края на годината. В началото капацитетът на стадиона ще бъде само 62 хиляди места, но след края на реконструкцията той ще бъде 105 хиляди.

Края на ремонтните дейности е предвиден за лятото на 2026, когато ще бъде напълно завършен и новият покрив на спортното съорежиено.

Феновете на Барселона могат да се запишат в следващите дни за абонамент от 6 месеца за втората част на сезона, като ръководството на клуба смята, че "няма причина" лидерът в първенството да не се върне на стадиона си в началото на 2025 година.

Ремонтът на стадиона, който ще се казва вече "Спотифай Камп Ноу" започна през юни 2023 след договора за спонсорство, подписан с гиганта в стрийминг музиката. Ремонтът обаче бе забавен заради някои разрешения и жалби на работници относно условията им на труд. Така Барселона бе принуден да продължи договора си с Общината за използването на Олимпийския стадион "Монтжуик" до 31 март 2025 година. Отборът играе домакинските си мачове на този стадион, който събира около 50 хиляди зрители.

БТА