Кметът на Шумен Христо Христов се срещна със световния шампион на сабя от Виена 1983 Васил Етрополски, съобщиха от пресцентъра на общината.

Етрополски бе гост на състезанието на рапира за купа „Шумен“, 1 кръг от купа България за рапиристи на 11 г., 13 г. и 15 г. и награди част от победителите.

Пред кмета Христов Васил Етрополски е споделил своята радост, че в Шумен все още функционират два клуба по фехтовка. Според него е изключително важно това, че Общината в Шумен продължава да поддържа живи традициите в този спорт.

Световният шампион заявил, че иска да помогне на града във връзка с развитието на детско-юношеската школа по фехтовка. От своя страна кметът Христо Христов е изявил желание за реализиране на бъдещи съвместни инициативи, казаха още от общинския пресцентър.

Васил Етрополски, който през 2009 г. създаде фехтовална академия, носеща неговото име,бе в Шумен и като кандидат за президент на Българската федерация по фехтовка. Федерацията трябва да избере своите органи на управление на редовно Общо отчетно-изборно събрание до края на годината.

ШУМ.БГ