Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е с повдигнато обвинение във връзка с обществена поръчка на стойност 68 000 лева, при която общината е преминала към директно договаряне с фирма за почистване на дере в квартал "Байкал" в Кърджали. Това обяви самият той пред bTV.

"Оказа се, че сме надвилиши с 8000 лева прага за обявяването на тази обществена поръчка", поясни Хасан Азис.

И посочи още, че в обвинителния акт е записано, че му се налага мярка "подписка", от което следвали "няколко важни последствия".

"На първо място - по време на предизборна кампания, като политически активен човек със съответните отговорности, ми се отнема възможността да осъществявам определени действия и да изказвам определени идеи. На второ място - ограничават ми се възможностите да работя по време на кампания. И на трето място - ограничават се моите човешки права, защото аз имам работа и извън Кърджали", подчерта Хасан Азис, който е член на АПС и подкрепя Ахмед Доган.

Азис няма забрана да напуска страната. Ако му се наложи да напуска Кърджали обаче, той трябва да иска разрешение от прокурора, но предвид ограничаването на действията му в рамките на кампания, той не очаква да получи такова разрешение.

"През следващите две седмици очаквам определен държавен орган да увеличи натиска си към хора с конкретни политически идеи и действия", смята бившият кмет на Кърджали.

По думите му определени държавни органи упражняват натиск срещу привърженици на Алианса за права и свободи.

"По време на задълженията ми като кмет на общината, а и след мандата ми, винаги е имало проверки спрямо мен. Към настоящият момент тези проверки продължават, като бройката им се увеличава с всяка изминала седмица", поясни той.

Срещу него се води и друго разследване - отново за обществена поръчка отпреди 15 години.

Дир.бг