Делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, продължава с очна ставка и разпит на таен свидетел.

Очната ставка (разпит в присъствието на останалите свидетели или обвинени) се налага заради противоречиви показания. Предстои разпит и на свидетел с тайна самоличност, като е планирано съдебно заседание и утре, 10 октомври. Тогава ще бъдат разпитани вещи лица, които се очаква да представят експертизи - част от съдебния процес.

Заседанието по делото срещу Бизюрев днес стартира с очна ставка между него и свидетел Атанас Гунчев, сочен за "отцепка" в нощта на убийството през юли миналата година. Днес трябва да бъдат разпитани и родителите на близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови, които не се явиха предишния път.

"Вече се объркахме кое е истина и кое е лъжа", коментира пред журналисти майката на убития Митко Атанаска Бакалова. По думите ѝ всеки път Рангел Бизюрев и близнаците поднасят различни версии, а истината излиза по малко. "Искаме цялата истина. Близнаците и Рангел са се опитали да скалъпят своя версия. Но Рангел ясно показа, че това не е истината", каза майката, цитирана от "Марица".

"Надявам се днес да бъде внесена още яснота. Близнаците се опитват да изкарат Рангел виновен за всичко, но той им даде да разберат, че не е така", посочи Бакалова. Според жената в убийството на сина ѝ участват трима души.

"Атанас е бил отцепката. Той мълчи два месеца. Атанас е знаел какво се е случило и е мълчал. Идваше на протестите, които организирахме, стоеше най-отпред. След като разкрихме, че е бил там в нощта на убийството, той се скри", посочи Бакалова. "Един човек не може да убие Митко сам. Много хора са знаели какво ще се случи. Митко можеше да бъде жив, да бъде предотвратено убийството му", смята почернената майка.

Рангел Бизюрев е обвинен в това, че на 20 юли миналата година умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Според прокуратурата трябва да се изчистят противоречията в показанията на Бизюрев и на свидетелите, за да бъдат анализирани от съда. А Бизюрев обясни противоречието с факта, че при задържането му и при първия разпит бил под стрес.

Дир.бг