Босовете на Манчестър Юнайтед не са единодушни по темата "Ерик тен Хаг", което засега изглежда ще спечели още време за мениджъра на поста. Седемчасова среща в Лондон на ръководните фактори в клуба не стигна до консенсус, като няма новина за уволнението на треньора, нито пък за това, че Юнайтед го подкрепя в дългосрочен план.

На заседанието, което не е обсъждало само тази тема, са присъствали практически всички важни хора в клуба:

- Джоел Глейзър, представител на американската фамилия, която основния пакет акции на собствеността на "червените дяволи"

- Сър Джим Радклиф и Жан-Клод Блан - представители на корпорацията INEOS, която изкупи 25 процента от клуба и отговаря за спортната част

- Омар Берада, изпълнителен директор

- Дан Ашуърт, спортен директор

- Джейсън Уилкокс, технически директор

- Роджър Бел, финансов директор

- Сър Алекс Фъргюсън, почетен член на борда на управата и легендарен мениджър, донесъл 13 титли на Юнайтед.

Тав е бил и Гари Невил, който в момента е журналист и анализатор, но е част от отбора на Фъргюсън, спечелил толкова много трофеи през 90-те и началото на новия век. Той пък е присъствал на срещата като представител на Движението за възстановяване и развитие - организация на фенове и легендарни играчи.

На срещата са изказани противоположни мнения за това дали Тен Хаг трябва да бъде уволнен след кошмарния старт на сезона. Отборът е 14-и в класирането с 8 точки от 7 мача. В Лига Европа нещата не са розови също - две ремита в първите два двубоя. Някои от шефовете категорично са поискали раздяла с нидерландеца, но други са застъпили аргумента, че той получи 650 милиона евро за трансфери в период от 2 години, като само над 200 милиона похарчи това лято. За играчи, които сам е избрал. И трябва да има време, за да покаже какво може с отбор, който вече реално е "негов избор".

Това е всъщност елегантен начин да се обясни, че уволнение сега ще е огромен риск именно заради тази трансферна стратегия - следващият мениджър вероятно ще иска нови попълнения, а Юнайтед е в трудна ситуация с оглед на Финансовия феърплей и правилата на Висшата лига. Особено, ако не стигне до място в Шампионската лига за следващия сезон.

Така изглежда статуквото се запазва засега, но букмейкърите на Острова са категорични - Тен Хаг няма да изкара сезона, а вероятно уволнението му просто е отложено за след паузата на националните отбори през ноември, когато вече ще има и договорка с евентуален негов заместник. За фаворит се смята Томас Тухел.

И тук обаче има казус - Юнайтед има доста приемлива откъм съперници програма до тогава, като среща Брентфорд, Уест Хем, Лестър и Челси във Висшата лига, пак Лестър за Купата на лигата, както и Фенербахче, и ПАОК в Лига Европа. Какво би станало, ако "червените дяволи" спечелят всички или голяма част от тези мачове? Изобщо - темата с Тен Хаг остава да виси над клуба и очевидно разделя ръководството му.

Дир.бг