Отношенията между Сърбия и Унгария се основават на братски връзки, взаимно доверие и уважение, с което дават пример за успешно сътрудничество и уважение към традициите на междусъседските отношения, заяви сръбският президент Александър Вучич след среща с председателя на унгарския парламент Ласло Кьовер в Белград днес.

Сръбският президент каза, че са водени разговори за укрепване на сътрудничеството в различни сфери, както и съвместни проекти, допринасящи за развитието на инфраструктурата и подобряването на стандарта на живот на гражданите на двете страни“.

“Подчертахме важността на парламентарното сътрудничество между Сърбия и Унгария като един от основните елементи в укрепването на общите интереси“, написа Вучич в Инстаграм.

Вучич и Кьовер са обсъдили и грижата за сръбското малцинство в Унгария и за унгарското малцинство в Сърбия. Сръбският президент е подчертал, че Сърбия е искрено ангажирана с работата върху защитата на правата и запазването на културната идентичност на унгарците в Сърбия.

Председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич също се срещна с унгарския си колега, предаде Танюг. Тя съобщи, че Унгария е предала на сръбския парламент председателството на Централноевропейската инициатива през 2025 г.

БТА/Днес.бг