Условна присъда получи касиерката на пловдивски клон на банка, присвоила голяма сума пари от финансовата институция. Наказанието й е с 3-годишен изпитателен срок.

До приключването на съдебното производство касиерката е възстановила на банката сумата изцяло или това са малко над 144 000 лева. Наказанието е наложено след постигнато споразумение с прокуратурата, при което тя изцяло е признала вината си.

51-годишната е осъдена за това, че да времето от неустановена дата през месец март 2020 г. до 18.04.2024 г. в  Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството ѝ на длъжностно лице - касиер във финансов център на банка, чрез фактическо разпореждане, подменяйки истински 100-левови купюри с банкноти със зелени хартиени листчета, е присвоила чужди пари в общ размер от 144 200 лева, собственост на банката. Парите са й били поверени в качеството й на длъжностно лице да ги пази и управлява.

Жената беше задържана по сигнал на ръководството на банката след извършен одит в институцията през тази година. Тя е работила в пловдивския клон на банката от 19 години и е заемала длъжността главна касиерка.

Дир.бг