На официална церемония днес 30 сестри и 17 акушерки от Випуск 2024 на Филиала на Медицинския университет „Параскев Стоянов“ в Шумен получиха дипломите си за завършена бакалавърска степен.

На тържеството в зала “Арена Шумен“ присъства цялото ректорско ръководство на университета, родители и близки на абсолвентките, както и представители на местните областна и общинска администрация.

Дипломите връчи ректорът на МУ – Варна проф. д-р Димитър Райков.

„Чест и удоволствие за мен е да ви поздравя с днешното дипломиране. Това е много вълнуващо събитие за вас, за вашите родители, но и за нас – вашите преподаватели. Преди четири години вие избрахте професии, посветени на милосърдието, изискващи неуморни усилия и всеотдайност. Посрещнахме ви с надежда и желание да ви предадем знанията и опита, устойчиво надграждани в историята на нашия университет. Така вие станахте част от нашето академично семейство. Вие бяхте упорити и не се предавахте пред трудностите, научихте се да подреждате времето и приоритетите си, така че да вземете максимално от академичния дух на нашия университет. Вярвам, че ви предстоят много интересни години, изпълнени с предизвикателства и трудности, но и с много успехи“, каза в словото проф. Райков.

„Днес тенденциите за кадрови дефицит на медицинските сестри и акушерки са тревожни. Затова ви изпращаме днес с надежда, че бързо ще се адаптирате и ще се посветите всеотдайно на тази трудна, но благородна и благодарна професия. Скъпи абсолвенти, учете постоянно, надграждайте уменията и знанията си, бъдете отговорни, бъдете достъпни, честни и достойни хора, за да се радват на вашия авторитет вашите пациенти, вашите родители и ние вашите преподаватели. Ще ви подкрепяме постоянно. На добър час на Випуск 2024 на филиал Шумен“, каза още ректорът.

Завършилите успешно обучението си сестри и акушерки от шестия випуск на шуменския филиал положиха клетва да работят всеотдайно и с отговорност. Накрая, по традиция, шапките на абсолвентките полетяха във въздуха.

ШУМ.БГ